[kuva]
 

Karhu 100 vuotta

24.05.2016 15:56:00
Kirjoittanut: Katriina Lilli

Karhun urheiluvälineiden historia alkoi 100 vuotta sitten Helsingissä. Nuori liikemies Arno Hohenthal perusti yrityksen virallisesti 6.5.1916 yhdessä liikemies konsuli Karl Stockmannin kanssa. Yrityksen virallinen nimi oli alkuvaiheessa Oy urheilutarpeita – AB Sportartiklar.

Urheiluvälineiden valmistus aloitettiin Kerkkoossa Porvoon maalaiskunnassa. Tehtaan tuotantoon kuului mm. keihäät, suksisauvat ja kiekot. Pienimuotoisesti aloitettiin myös urheilukenkien ompelu ja kokoaminen. toimitilojen lisääntyminen Helsingissä muutti työnjakoa Kerkkoon ja Helsingin välillä. Jalkineiden tuotanto siirrettiin Kerkkoosta Helsinkiin, jossa uutena toimialana aloitti pallo-osasto. 

Karhu on kulkenut pitkän ja vaiherikkaan taipaleen 100 vuoden aikana. Karhu on iso osa suomalaista urheiluhistoriaa. Mainittakoon myös, että Lauri Tahko Pihkala oli Karhun perustajajäsen. Voidaan hyvin olettaa, että pesäpallovälineiden valmistus on aloitettu samaan aikaan kun kansallispelimme pesäpallon alkutaipaleen pelit alkoivat. 

L-tec Sport Oy haluaa yhtenä merkin haltijana kunnioittaa pitkää historiaa oman lajimme pesäpallon merkeissä. 

Kommentit

» Jätä omasi