Karhu sai alkunsa vuonna 1916

Legendaarinen urheilubrändi Karhu on perustettu vuonna 1916 nimellä Ab Sport Artiklar Oy. Yksi Karhun perustajista oli pesäpallon isä, Lauri Tahko-Pihkala.

1920 nimi muutettiin Karhuksi. Alkuaikoina Karhu valmisti muun muassa keihäitä, kiekkoja, piikkareita ja juoksukenkiä. 1930-luvulla Karhua veivät maailmalle kaikki menestyvät suomalaisurheilijat, kirkkaimpana tähtenä Paavo Nurmi.

Sotien jälkeen Karhu piti Suomalaisen pallourheilun puolia, taaten varusteiden saatavuuden niukoissakin oloissa. Pesäpallovarusteiden läpimurto tapahtui 1960-luvulla, kun Karhu kehitti nykyräpylän edeltäjät Pikipeikon ja 1970-luvulla Jättipeikon.

Komposiittimailat Karhu toi Suomen kentille 1980-luvulla, jolloin legendaarinen Katapult-maila mullisti lajin ja sen kehityksen. Samalla vuosikymmenellä Karhu esitteli myös lajiturvallisuutta merkittävästi parantavan pesäpallokypärän. Seuraava harppaus otettiin 1990-luvun alussa, kun Karhu esitteli huippumailansa, Goldhammerin. Myös pesäpallon lajivaatimukset kattavasti huomioiva piikkari tuoteiin markkinoille.

2000-luvulla tuotekehitys on tehnyt mailoista entistä keveämpiä ja kestävämpiä. Piikkareiden ominaisuuksia on paranneltu ja huippuräpylöiden valmistus on tuotu laadun takaamiseksi takaisin Suomeen.

2010-luku alkaa jälleen tärkeällä turvallisuutta parantavalla tuotekehitysinnovaatiolla, kun Karhu tuo markkinoille uuden sukupolven kypärämallin.